runt i affärer

Var ju ute och strosade runt i affärer på min lediga dag igår och såklart hittade jag lite nytt till garderoben.

Gick in i en secondhand butik och blev stormförälskad i denna kavaj med cool knäppning på framsidan


Oversize linne


Kort partyklänning/linne med både urringning fram och bak


Nitskärp, älskar nitar!








Höstdeppiga

God morgon :)
Ägnade en heldag åt mig själv igår, vilket var jätte behövligt. Jag ignorerade allt pappersarbete och bara fokuserade på sånt som jag kände för att göra. Det blev promenad, ett bad, ansiktmask, fixade naglar, åt min favoriträtt och shopping. Ett tips till alla som känner sig lite höstdeppiga!
Vaknade för en timme sen, helt utvilad vilket jag tackar vintertiden för. Frukosten tillbringades framför nyhetsmorgon och tidningen(vuxenpoäng?) .Nu har jag bråttom som bara den till mitt möte med min coach så måste kila. I eftermiddag kommer mina nya inköp upp!

Dagens:





Jeans tights- GINA TRICOT, XXXL skjorta- RALPH LAUREN,
Bälte - VERO MODA

Bloggfri lördag

Idag kör vi en bloggfri lördag. Jag känner att jag behöver ta en dag då jag endast tar hand om mig själv och verkligen unnar mig sånt som jag tycker om att göra!



Idag känns Thailand januari 2011, vääääldigt långt bort!

Päls

Ibland är det bra och dyka djupt in i garderoben och se vad man hittar, för idag hittade jag en pälsponcho från förra året långt ner i lådan för halsdukar och mössor. Man kan antingen ha den som en poncho eller ta fram den och ha den som en halsduk. Den passar perfekt nu på hösten till en skinnjacka och en varm mössa!




Visst ser det ut som en svart fladdermus om man tittar snabbt? haha. Jag kan lova att den är mycket snyggare på!

fredagsjobb

Kom precis hem från 1,5 h sjukgymnastik. Sen när har man sjukbesök i 1,5 h? Tjejen var student så  hon kolla allt super noga och fråga 1023432409832045 frågor. Nu känns det som allt på min kropp har blivit kollat 3 gånger om. Naturligtvis så var allt som det skulle så jag fick egentligen inte något riktigt bra svar på vad jag ville. Det enda besöket gav mig egentligen var att jag fick bra övningar som jag ska göra hemma så jag lär mig att bli mer relaxed. Ska sätta mig och jobba nu en timme innan jag ska iväg och luncha med en tjejkompis. Sen blir det väl mer jobb, ska lägga ner mycket tid på uthyrningen av lägenheten och hemsidan i eftermiddag.
För er som är intresserade av att hyra på en paradisstrand i Thailand, kika in: http://www.eyelikephuket.com/index.html


Smygtitt

Tänkte att ni skulle få en liten smygtitt på vad det är jag har sysslat med de senaste dagarna, nämligen min nya blogg. Har suttit och jobbat med headern ikväll och är äntligen klar med den. Är inte 100% säker på layouten än men jag har några dagar till innan jag ger ut adressen till er. Hade varit kul att höra vad ni tycker så har ni något att dela med er så skriv det gärna:)



Tips

Ska sätta mig och jobba ostört några timmar innan jag ska iväg och träffa min coach. Imorse var jag ute och powerwalkade så jag kan fokusera bättre på det jag behöver få gjort idag.  Det är ett bra tips till alla och det funkar verkligen. Varsesig jag ska jobba eller plugga så gör friskluft och pulsuppgång att jag koncentrerar mig bättre och blir mer effektiv.


Ralph Lauren

Glömde visa, eller rättare sagt hann inte visa mitt inköp ifrån Göteborg häromdagen. Den här skjortan hittade jag inne på NK på Avenyn. Har kommit in i en liten skjortperiod när jag jämt tittar efter skjortor i alla möjliga roliga färger. Denna gången blev det en rosa, stilren från Ralph Lauren.


US AND A

Vi tyckte det var dags att åka på en shoppingtur, mamma & dotter. Eventuellt  blir det den 8nde November som vi åker över Atlanten och spränger hål i våra plånböcker i US and A. Har siktat in mig på Imacen och sen KLÄDER! Vi kommer sitta standbye så på en timme kan allt förändras och vi måste ta oss ut till flygplatsen. Det är alltid spänning i vardagen när vi ska resa någonstans så därför kan jag inte säga än vilken stad det blir haha, New york, chicago eller Washington. Ni tycker antagligen detta låter lite knäppt men det handlar om att jag följer med mamma på hennes jobb och just den här dagen sitter hon hemma och väntar på en flygtur. Jag hoppas på Chicago för det är  av mina favorit shoppingstäder som har i stortsett all shopping på en och samma gata och bara ett stenkast från Shoppingen har man stranden, (inte för att vi ska ligga där nu i november, vi ska juuu shoppa + att det antagligen är minusgrader) men annars är det väldigt coolt med skyskraper och stranden precis nedanför.



Här visar jag stolt upp lite av vad jag shoppat på en av våra turer tillsammans, seattle 08

julstämning

När jag kom hem idag låg där en liten överraskning på sängen, juleskum. En av mina favoritgodisar som tyvärr bara säljs nu under en kort period, eftersom det är julgodis. Varför kan de inte döpa dem till sommarskum resten av året då? Så slipper jag sitta och vänta på dem 9 månader om året..... dagens 2:a I-landsproblem:)
Öppnade påsen direkt så nu sitter jag med tända ljus och mumsar i mig massor av juleskum, det kan inte blir mer julstämning.



Back home

Bokade tåg hem precis, så nu ska jag bara packa ner det sista och sen åker jag hem till Malmö. Det har varit en trevlig vecka i Göteborg men nu är det väl dags att komma hem och ta tag i allt viktigt. Väldigt skönt att komma bort ibland men hemma är alltid bäst. Man saknar liksom alla sina saker när man åker iväg såhär, det är alltid något jag inte tar med mig som jag verkligen behöver. Synd att man inte kunde ha två lika stora garderober på både ställena.... i-lands problem!

Kul att brandlarmet går(övning idag) när jag sitter och skriver detta inlägg, jag hoppas verkligen inte man behöver hoppa ut i regnet. Jag är lat och sitter kvar och njuter av det öronbedövande ljudet istället!
På mig har jag idag en ny favorit tjocktröja som ser ut som en skinnjacka fast är i bomull, riktigt mysig. Man ser uppklädd ut fast man egentligen går runt i vilken mjukiströja som helst!

jobba jobba jobba

Sitter och kämpar med designen av den nya bloggen. Det börjar äntligen gå framåt så jag räknar med att en förflyttning av bloggen kommer äga rum i slutet av denna veckan. Då får ni bjuda in era vänner att läsa och vara med på olika event jag kommer ha! Det blir lite korta inlägg nu fram tills jag är klar men sen blir det kanon!=)
En glad Michelle för några somrar sen!

Sängen

Jag är morgontrött som vanligt och har därför inte kommit upp ur sängen än. Jag valde att servera mig själv en frukost på sängen idag och bara ligga och gosa framför tvn, men nu har snart halva dagen gått så ska tvinga mig upp. Det blir en låååång dusch först och sen går jag ner på stan och kikar lite i affärer!


chooooklaaad

Hittade ett helt oöppnat marabou i kylen precis och blev överlycklig, tror ni där är många bitar kvar? Ska jag vara ärlig så tog den slut när jag skrev detta inlägg haha. Tänker såhär: bättre att jag äter upp det nu istället för att gå och äta lite om dagen. Men saken är den att imorgon kommer jag hitta något annat gott som jag kränger så det funkar inte riktigt på mig. Jag är chokladberoende och även om jag vet att min hy blir sämre så kan jag inte sluta.
Så nu mår jag jätte illa och slänger mig på soffan med nya bloggen och fixar lite design. Det är verkligen jätte mycket att fixa  med en ny hemsida, men väldigt kul och lärorikt!

Berg

Nu är jag äntligen klar med all tvätt och gud vilken tid det tar. Man är lite bortskämd när man är hemma och får mycket tvättat och slipper gå ut ur huset. Hemma kan man springa runt i underkläder om man så vill men idag fick jag tänka på vad jag tog på mig innan jag gick ut i korridoren. Vi har ändå lite lyx här med tvättstugan då den ligger på samma våning så man slipper springa upp och ner för trappor med tvätten.
I förmiddags tog jag en liten promenad för att få frisk luft och lära känna staden lite bättre. Det sluta med att jag stod på ett berg( vi skåningar anser nog att det är ett berg) men egentligen är det väl en kulle. Där uppe var det jätte härlig utsikt över HELA Göteborg.
Bilden kanske inte säger så mycket men det var jätte fint däruppe!

måsten

Goddagens!
Gårdagen blev super trevlig hos Erik och Johanna. Vi lagade en jätte god middag och såg The Illusionst, jätte bra film. Blev ganska sent och sen vaknade jag när Mikael gick till skolan imorse så nu är jag lite halvdöd. Det är jätte härligt väder idag så jag ska ta på mig lite varma kläder och gå en lång runda i parken innan jag ska ta tag i högskoleprovsplugg och tvättning . Det har blivit en del tvätt nu när vi är två i lägenheten så det blir nog några fulla maskiner innan vi blir klara. Ska ta tag i mina måsten nu så hörs vi senare :)
Hade inte tackat nej till att sitta här nu med min efterlängtade Vicks

lidande

Bloggen blir lite lidande nu när jag håller på med designen till den andra. Har massa idéer som jag hoppas går att fixa. Kommer sitta endel timmar innan jag verkligen får det som jag vill, men sen får ni namnet på hemsidan så ni kan gå in där och läsa istället. Planer för eftermiddagen/kvällen: Ska träffa lite kompisar till Mikael här på Chalmers. Vi tar deras bil och åker ut på något äventyr. Vet ännu inte var och vad vi ska göra, men jag tycker det roligt att göra lite spontana saker ibland så får man se var man hamnar.
Sitter och myser i min stickade tröja från Hilfiger

morgonrunda

Tog en 7 km runda i morse och gud vad det känns skönt efteråt. Hittade en jätte bra runda där man springer längst kanalen och i mycket parker. Ska nog titta förbi löplabbet idag för att testa ut ett par bra löpskor för mina är verkligen jätte dåliga och ger mig skoskav. Mina fötter är täckta med compedplåster så jag känner att det är dags att investera i ett par riktigt bra.
Testade mina nya löparkläder imorse. De var verkligen en helt ny upplevelse att ha på sig kläder som andas och inte kläder som det känns som man ska kvävas i.

egen domän

Reeeeegn, kan det sluta någon gång? Jag är partysugen och vill jätte gärna uppleva göteborgsuteliv, men inte om det fortsätter vara såhär dåligt väder. Var precis precis nere i affären(2 min bort) för att handla middag och när jag kom tillbaka var jag dyblöt. Så att ta mig till och från ett uteställe är inte precis vad jag känner för just nu. Det blir nog att jag sätter mig och jobbar med min "nya" blogg istället. Har nämligen  bestämt mig för att sluta blogga på blogg.se och skaffa mig en egen domän. Just nu sitter jag och filurar på ett bra namn vilket är lite klurigt.

Eftersom jag inte har min egna hårddisk så får jag lägga upp vad jag hittar på Mikaels.
Bilden är tagen i somras och är en av mina favoriter på oss:
Fotograf: Peter Erlandsson

På stan

Vi vaknade ganska sent idag och drog direkt ut på stan. Som vanligt är det svårt för mig att hålla pengarna i fickan så det blev en liten inflyttningspresent till Mikael och ett löparsätt till mig. Hittade ett bra erbjudande på stadium, ett par löparbyxor och en löparjacka för 499:-. I högen bland löparbyxor hittade jag ett par med foder, vilket jag behöver men när jag kommer till kassan så ingår de byxorna naturligligvis inte i erbjudandet. Hela kalaset gick på 699:-.
Löparkläder från SOC
En liten gåva till min Mikael

Gottis

Jag har varit i mitt livs största godisbutik idag, omg! Det går och inte och beskriva känslan när man kom in där. Jag kände mig som ett litet barn på julafton typ. De hade alla smaker man kunde tänka sig och lite till. Jag hade så himla svårt att bestämma mig så jag stod nog därinne ett bra tag och sen ville jag nästan inte gå. Varför har inte vi en sådan affär hemma?:(  Eftersom vi är så himla godisglada så köpte vi över ett kilo som nu ska krängas..

Äntligen

Tjeeeeeeeena!
Vad jag har uträttat idag? Nästan ingenting, så himla skönt. Solen kom fram imorse så jag tog mig en 50 minuters promenad i Göteborg. För att vara ny i staden är jag rätt stolt över mig själv att jag inte gick vilse, förutom i lägenhetshuset där vi bor för jag hittade verkligen inte utgången haha. Vi har degat i soffan några timmar nu och ska snart ut och handla mat och godis. Våra timmar här i soffan har faktiskt gjort mig gott för jag tror precis jag kom på(med lite hjälp) vad jag vill göra med mitt liv, äntligen! Jag ska nog söka handels eller iaf civilekonompogrammet någonstans. För att kunna komma in måste jag klara högskoleprovet, så nu jävlar. Hädanefter kommer jag ägna all min tid åt det så jag kan komma in och få styr på mitt liv!

(En fråga till Filippa: får jag låna din bok? )




tidigt

God morgon:)
Jag är lika förvånad som ni är att jag är vaken såhär tidigt. Klockan ringde vid 07.30 av att Mikael skulle till skolan och jag kunde inte somna om efter det. Nu sitter jag och äter frukost, ser på film och har det bra. Nu när Mikael är i skolan tänkte jag överraska med att göra lite fint i lägenheten, städfreak som man är. Om vädret blir bättre( det var verkligen storm imorse) så ska jag ut och gå lite här i områden och utforska universitetsområdet. Vem vet, det kanske är någonting för mig?
I tåget igår kom jag på att jag glömt..... Kamerasladden, glömsk som man är. Så bilder härifrån får ni njuta av när jag kommer hem. Riktigt när jag åker hem vet jag fortfarande inte, det är så mysigt här.




Vi, påväg till Thailand för något år sedan.

I göteborg

Nu är jag äntligen framme!!  Tågresan gick kanon, trots utbytt tåg så fick jag en jätte bra plats. Nu sitter vi här proppmätta efter en god middag och nu blir det mys med film. Det blir mer uppdatering imorgon för nu är jag för trött och myssugen.
Hittade en kanonbild(eller inte) på oss från min student, frågan är vem som är den usla fotografen?

åka, åka pendeltåååg

Fast det blir inte pendeltåg utan x2000. Ska snart ta mig inåt malmö så jag hinner käka en lunch innan jag ska sätta mig på tåget till Göteborg. Ska bli kul att åka på en liten weekend, hoppas det blir bra väder! Vi hörs lite senare när jag är framme:)

Kör på casual idag,






flytta?

Ibland är det bara så svårt att välja vad man ska ha med sig, så det fick bli precis vad kände för. Därav en väska som annars är lika stor som att flytta eller iallafall åka på en långresa med.  Ännu är jag inte klar, inte ens halvvägs. Jag tror mitt straff kommer när jag ska släpa allt till, i och från tåget.


quality time

Fick lite kvalitetstid med Filippa idag. Vi tog en långpromenad på stranden och lagade lunch. Måste säga att jag är imponerad av Filippas matlagningsskills, det blev en skitgod sås med kyckling och nudlar!






Här blir Vella lagad av en större hund, stackaren! Hon syns nästan inte för hon har samma färg som tången haha



Mästerkocken Filippa i mitt kök

Bye bye

Nu kommer snart vicky hit för att dricka thé och säga hejdå! ( Hon lämnar mig i 2 månader för LA)



Ett klokt val om jag får säga det själv. Vem vill vara här hemma i regn och kyla? Så därför bokar jag imorgon flygbiljett till Thailand i Januari/Februari. Mitt "hem" i Thailand hittar ni här: www.eyelikephuket.com

Armband

Snacka om kärlek vid första ögonkastet! Kunde inte låta bli, haffade det direkt:)



Göteborg

Imorse var jag död som en fisk och ville bara sova länge men nä klockan ringde halv åtta och jag var tvungen att gå upp. Jag tittade ut och det var halvmörkt och urkväder så då fick man extra lust att bara ligga kvar och gosa i sängen. Jag har nu piggnat till efter att ha varit på morgonmöte. Jag ska nu i några månader framåt gå hos en coach som ska coacha och peppa mig. Det känns jätte bra!

Har nog inte berättat att jag ska till Göteborg på torsdag och hälsa på en ännu en kompis från Spanien. Det jobbiga när man går på svensk skola utomlands är att alla skiljs och åker till olika delar av Sverige så det blir lite mer krångel när man ska ses. Innan var det Örebro och nu Göteborg, men jag gillar att resa så egentligen har jag inget emot att ta en helg och bara åka iväg till ett annat ställe. Det gör att det händer lite nya saker i ens liv så man slipper vara hemma i det gamla vanliga. Har ännu inte bokat biljett tillbaka så vi får se hur länge jag stannar. Planerna är iaf att vi ska partaja, umgås och jag ska väl förhoppningsvis lära mig lite om Göteborg. Så nu kommer den tråkiga biten, jag måste sätta igång med tvätthögen:(



Det fick bli en partajbild, kanske inte den bästa haha



Måndagslyx

Fick ett ryck och drog ihop lite vänner för att äta, dricka vin och bara snacka. Tycker man ska ha lite lyx i vardagen för att njuta till fullo.



Skor- Pimkie, Chinos- Zara, T-shirt- H&M, Väst- Shana, Halsband- Egen designat

Intervall

7 jävla km och jag är påväg att omkomma!!!



bilden togs innan, sån tur är.
(Hade jag tagit en bild nu hade ni sett en en flåsande, halvdöd michelle på golvet)

Att vara gäststudent

Är du trött på kalla Sverige och all vardag hemma, vill prova något nytt men vill inte behöva gå om skolan när du kommer tillbaka? Då är gäststudent det perfekta för dig. Det är ungefär 2 år sedan nu som jag åkte iväg till Spanien som gäststudent i 10 månader till svenska skolan på costa del sol. Tänkte tipsa om livet som gäststudent för det är bland det bästa jag någonsin gjort. Det viktigaste innan du åker är att verkligen vara säker på att du är beredd på att lämna allt för ett år och att du känner att du klarar av att det kan gå någon månad innan du träffar familj, vänner eller kan vara hemma.
Jag är en sånn person som älskar att vara hemma, verkligen älskar men jag visste samtidigt att jag behövde en förändring i mitt liv för jag var så himla skoltrött och deppig. Jag fick med mig en kompis ner och visst var det nervöst som in i första gången vi skulle träffa vår värdfamilj som pratar ett språk vi inte behärskar men man kommer över det. Det gäller att våga för det brukar oftast vara värt det. Jag är så glad att jag vågade ta steget att åka för annars hade jag inte fått träffa så mycket trevliga människor, lärt mig spanska och om Spanien, fått uppleva alla de roliga saker som vi gjorde!
Skriv frågor till mig om livet  som gäststudent i Spanien som ni vill att jag tar upp här i bloggen till [email protected] så har vi lite frågestund. Istället för att skriva en 10 sidor lång uppsats så tar vi bara frågorna som ni undrar över.

Här kommer lite bilder från året:


Förväntansfulla och nervösa står vi här och väntar på vår värdfamilj


Soldagar på stranden

Galna partykvällar

Skidåkning och massa andra utflykter


Nobelmiddag och roliga sittningar

& skola såklart...




Tårta

Ätit, ätit och ätit är precis vad jag har gjort hela helgen och nu sitter jag och trycker i mig 2 bitar tårta också haha. Får bli ett hårt träningspass imorgon så jag inte börjar rulla fram. Hörs då, natti!



Beachwalk

Drog upp bakfulla Vicks från sängen och tog ut henne på en promenad på stranden. Super härligt att se så mycket människor som satt och grilla, solade eller bara var ute och njöt av det fina vädret. Får hoppas på fint väder imorgon igen!






bowling, bio, ..... godis och spel!


Hej skönasöndag, vilket härligt väder ute! Vaknde för en liten stund sen och ska nu sätta mig och äta söndagfrukost med familjen. På bordet står där nybakade bullar, pålägg, ägg, thé och massa annat gott!

Gårdagen spenderades mestadels i Malmö( då jag sov en stor del utav dagen) hos victor och Filippa. Vi drog ihop ett gäng på 8st som skulle hitta på något, lättare sagt en gjort. Vi talade först om bowling men fick reda på att man ska vara 20 för att komma in, vad är detta för land? Man får gifta sig men inte spela bowling. Så vi bestämde oss för Bio. Vi tar bilen och TROR att vi ska få parkering en lördagkväll i malmö vilket inte gick som vi tänkt oss. Men efter en halvtimmes(kändes det som) körande fick vi tag på en, lucky! Vi kommer in på Bion och har inte reservation=ingen bio. 8 olika viljor lyckades bestämma sig för att dra tillbaka sååå vi köpte en storfet godispåse och då menar jag storfet, för 94 kr? har nog aldrig köpt så mycket godis. Vi drog fram spel och satt där och spela hela kvällen. Spelade ett spel som heter rappakalja vilket jag var sämst på, har ingen fantasi ALLS(vi körde en egen version) och jag är sämst på svenska ord men annars var det en väldigt rolig kväll!

BILD? nää jag var för lat eller hade för roligt för att tänka på att ta fram kameran!


Romantisk middag för två

meeen tjaaaaaaaa! (en morgonpigg Michelle)
Sovit gott? Jag har sovit som en prinsessa förutom ett litet i-landsproblem. Mina element fick plötsligt för sig att börja fungera igen på full värme så där låg jag i mitt dubbelvikta 1,80 breda- tjocka duntäcke och typ 30 grader i rummet.  Vaknade av en svettpöl(mindre trevligt) och en kokande Michelle.
Kvällen igår blev jätte lyckad. Träffade Victoria som ska iväg på 2 månaders volontär arbete till LA. Måste säga att det verkar vara ett trevligt ställe att volontära på. Vi lagade iaf en supergod färskpasta med massa fisk och skaldjur, yummie, åt hmmm en del chocklad, drack vin och tittade på idol och Bad boys. Receptet på vår (Jamie olivers)fantastiska, gourmet pasta kommer här:









450 gram Spagetti

olivolja, extra virgin

2 st vitlöksklyftor, finhackade

1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade

400 gram nordhavs räkor, ev mer fisk

 

vitt vin, 1 glas

2 tsk soltorkade tomater, puré av, (eller 6 finhackade soltorkade tomater)

1 st citron(er), skal och saft

2 knippa(en) rucola, grovt skuren

havssalt

svartpeppar, malen



Boots

Dessa gummistövel/converse inspirierade bootsen blev mina för 399:- från scorett. Har inte hunnit använda de än men jag tror jag kommer änvända dem till ett par jeans med någon häftig t-shit t.ex. De går både att ha uppvikta och nedvikta efter smak.





frusen

Hej igen!
Var ute och gick en promenad imorse och när jag kom hem var jag helt stelfrusen så jag tappade upp ett varmt bad och låg där i typ 45 minuter. Fryser fortfarande så har precis gjort en kopp thé och ska nu titta igenom mailen, betala räkningar och sånt kul.
Ikväll ska jag till Victoria för att laga en dundermiddag(får se hur det går...menyn kommer upp senare dam dam dam) och se på någon bra film. Min bästa fredagkväll så här på hösten är att ha mina nära och kära runtomkring mig, laga någon riktigt god middag, spela spel och bara umgås. Hur vill ni att er fredagkväll ska se ut?



imac

Den här lilla gobiten ska bli min snart. Kan inte sluta längta. Den måste dock först komma från USA så det tar nog lite tid. Men jag har iaf bestämt mig för 27" då jag både kan ha den som en tv och en dator. Den är så sjukt cool och jag kommer vara helt hysterisk när jag ser den för första gången på mitt skrivbord. waaaahhh


Black

Solen har kommit fram och hantverkarna är klara för idag. Idag kom det en kille som skulle spola avloppen och fyfan vad äckligt det var. När han lyfte på brunnen låg där gamla hudrester och hår, blää. Skulle aldrig vilja ha ett sånt jobb, men tur att de finns dem som vill så avloppet kan bli rent och sluta lukta. Nog om avlopp, nu ska jag ta mig ut ur huset och åka och fixa lite ärenden.

Kör på svart idag...




Garderob

Dags att göra ytterligare utrensning, ut med det gamla och in med det nya..


HELGEN

Ska ut och njuta i solen nu... NOOOT! Det är jätte tråkigt väder ute, vad ska man göra? MÅSTE sitta hemma för att vänta på hantverkare hela dagen som ska komma och fixa saker här hemma. ... Ska nog sätta mig och söka jobb och utbildning så jag har något att fördriva tiden med.

Ser framemot helgen då jag ska träffa mina tjejer:
Vickss, som är WORKAHOLIC och som nu ska lämna mig i 2 månader för att åka till LA, buhuuu

Sommaren 09 när jag precis hade flyttat hem från Spanien. Fråga mig inte vad vi håller på med, hahah

& Filippa som visserligen inte ska lämna mig men som är väldigt busy ALL THE TIME!

Nyår 09-10 i Puerto Banús

Bättre

Vad brukar ni göra när ni är deppiga och vill bli glada igen?
Jag har sovit någon timme så nu känns det lite bättre, men har verkligen ingen lust att göra någonting. Tror jag lägger mig framför en film med något gott att äta.

Så länge får ni njuta av härlig sommarbild från Mallorca för några år sedan


Hade gärna legat där nu på en luftmadrass och bara åkt runt i poolen.





Bad day

Har haft en helvetesnatt och inte snacka om morgon. Jag vill bara gå under jorden idag och komma fram när allt är bättre. Tror jag går och lägger mig ett tag till så jag blir på bättre humör!





Sushinight

Kom precis hem från en mysig eftermiddag i stan och köpte med mig en 10-bitars laxsushi. Mitt favorit sushiställe är NAMA som både har restuarang i limhamn och höllviken(där jag bor). Ska bli riktigt gott, så nu ska jag sätta på en bra film och njuta av mina sushibitar. Ha en mysig kväll!


fika

Löpingen gick bra trots väldiga värkar i benen. När jag sprang där och var helt inne i musiken och löpningen ställer det sig en gubbe i 70 års åldern och stannar mig, vet ni vad han säger? åååh Vilkeeeen härlig speed du har, haha. Jag tackade artigt och sprang vidare..Gullig liten farbror som ville dela med sig av sina tankar.
Ska nu iväg till stan och träffa en gammal skolkamrat på en fika och sen får vi se vad vi hittar på.

Dagens outfit:




Har på mig mina nya stövlar/kängor(Sissei) från Mallorca, love them!

lilla jag

God morgon!
Sitter och äter frukost innan jag ska ta tag i dagens träningspass: löpning. Får se om jag kommer kunna springa för jag har fruktansvärd träningsvärk i benen, de känns som bly och det värker i dem för minsta lilla.
Tänkte dela med mig av lite bilder på mig som liten, måste medge att jag nog inte riktigt var som andra barn:

Jag gillade att hänga i tvättmaskinen
fåna till allt var lite av min grej
Päls var en favorit
Grilla växter från mammas trädgård var kul
ville vara mamma som 9-åring
Spela och titta på tv-spel med killarna var roligare än dockor
mammas flygvärdinnekläder var ofta på

västar

Städade ur garderoben och hitta.. hmmm 14 västar varav 4 svarta ser i stort sett likadana ut. Kanske dags att ha koll på vad man har i garderoben innan man köper nytt?





Me to you

For all you Mallorcalovers och ni som tänker besöka Mallorca, här kommer tips på häftiga ställen:


Puro beach- En beachclub med pool, hav, atmosfär, goda drinkar och härligt folk. Det är ganska dyrt( solstol kostar mellan 250- 400 kr beroende på läge) men det är helt klart värt att åka dit och leva livet en heldag.



Na Burgesa
- Den coolaste restaurangen jag varit på. Inte nog med att de hade god mat utan utsikten var helt otrolig. När du sitter där uppe och njuter av maten har du utsikt över HELA palmabukten. Det kändes nästan som att vara i ett flygplan påväg inför landning.

Abaco/Abacanto-En bar som startades av två killar som de döpte till Abaco men när de sen skilldes åt behöll den ena killen Abaco och den andra startade en liknande bar som han döpte till Abacanto. Barerna har väldigt hög standard, när du sitter där inne känns det som du är i ett slott. Omgivningen är full av färsk frukt och blommor och varje kväll kl 24.00 faller det ner rosenblad från taket och ner i hela lokalen. Det är ett ganska hippt ställe så man får räkna med att betala 20E för en drink.

Deía- Jag är ingen bergsmänniska men när jag kom in i bergsbyn Deía blev jag helt såld. Det är världens mysigaste lilla by med små gathus inne i centrum och precis utanför ligger alla mansions där bla Elton john, Michael Douglas, Andrew lloyd Webber och många musiker bor. Där kan du sitta en dag på en restaurang när den ena efter den andra kändisen stiger in. En invånare i byn berättade att ibland kommer en av musikerna ner(minns inte namnet) till byn och sätter sig och spelar för restauranggästerna.




MINA NYA

Nu blir det lite tillökning i garderoben:

































Home sweet home

Nuuuu är jag hemma!!. Tyvärr har bloggen blivit lidande då vi inte hade internet i huset  och på internetcafé var signalen så himla dålig så det gick inte att skriva. Veckan på Mallorca har varit underbar. Vi har solat, badat, tränat, ätit gott, tittat på hus, SHOPPAT, SHOPPAT och SHOPPAT lite till. Kläder är väldans billigt i Spanien, ni ska s få se vad mycket fina saker jag fick för lite pengar. Kom hem inatt 02.30 så jag sov i stort sett tills nu. Vi bodde i en liten bergsby som heter valldemossa, helt fantastisk liten by men dagarna har spenderats mycket nere i Palma och lite utanför. Träffade endel folk som bor på Mallorca så vi fick häftiga tips om vad man ska besöka när man är där. Vi följde öbornas råd och fick se riktigt coola saker som vi annars aldrig hade sett. Mina tips kommer lite senare. Det roliga är att alltid när jag tar med min systemkamera blir det nästan inga bilder från semestern då jag alltid är lat och orkar aldrig släpa med mig den. Men några bilder blev det:

När vi var och besökte några vänner i Andratx i deras villa(snarare "mansion"). Utsikten kan man inte klaga på precis.





Höst i Spanien och man kan fortfarande vara på stranden. Vattnet är varmt och på dagarna går temperaturen upp till 26 grader. Tror snart Spanien blir mitt hem, vem vill vara hemma i kyla, vind och snö?



Off to Spain

God morgon:)
Första dagen jag är uppe tidigt på jag vet inte hur länge haha, rätt skönt att ha slutat skolan. Ska ta mig till flygplatsen alldeles strax, ska bara trycka i mig en macka först. Vi hörs därnere!!





Klänning från VILA, jeansjacka från CUBUS






Galna höns

hahaha jag och mamma springer runt som galna höns och skriker "var är min tröja, mina skor, har du tagit min.... fan denna är smutsig och ska med imorgon". Det är alltid likadant när vi ska resa tillsammans. Våra väskor är proppfulla och vi har ännu inte lagt ner neccesärer och skor haha hur ska detta gå? Kan inte sluta skratta åt oss..

Här är vi: Oktober Fuengirola 08(mamma på besök under mitt år som gäststudent i Spanien)




ett måste



Mystofflorna måste följa med. De är köpta från ASOS och är supermysiga!

Packapacka

Har börjar lägga fram lite vad jag skulle vilja ha med mig imorgon men det är jätte svårt för jag vet inte riktigt om jag ska packa tjocktröjor och långbyxor ifall det skulle vara kallt på kvällarna. Jag satsar på att endast ta med tunna långbyxor, en kofta och en hoodtröja i höstväg och resten blir bikini, sommarklänningar och shorts. Shopping ska det ju bli en hel del av så jag måste ju lämna kvar lite plats i väskan till mina nykomlingar.

Nu ska jag iväg och träna en timme och sen ner och titta i affärer. Hitta en present till mamma igår men vill handla något litet till och även handla GODIS till resan såklart!




Den lilla platsburken ni ser i mitten innehåller sjösjukeband som man har på handlederna. Vi ska förmodligen segla under veckan med några kompisar som vi känner därnere så jag tyckte det var läge att köpa sådana band så jag slipper bli så åksjuk som jag blev på segelbåten i somras.

RSS 2.0