Höst

.. och vips så blev det höstväder så nu sitter jag i min mysiga stickade polo och njuter av ytterligare en kopp thé, jag ÄLSKAR det. Om ett tag ska jag iväg o titta lite i affärer, mamma fyller nämligen år nästa vecka. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa, har ni några bra tips på vad man kan ge till sin mamma?



SOL SOL SOL

ååh det är strålande sol ute och jag sitter och dricker mitt morgonthé, äter min havregrynsgröt och tittar ut på det fina vädret . Man blir så glad när solen skiner så jag har bestämt mig för att ta en långpromenad längst stranden.

I övermorgon åker jag till Spanien. Jag har tittat på väderprognosen och det står att det ska vara 26 grader och sol hela veckan. Tiden där nere ska spenderas vid poolen, havet och ta långa promenader, en väldigt lugn och skön semester. Det bästa av allt är att när man kommer hem är man lite höstfin med fräknar och brun kropp.



Mallorca, sommaren 2009

nashi argan

Jag har köpt världens bästa hårprodukt, nashi ARGAN som är en ny slags gel man lägger i håret när det är nytvättat så blir det glansigt, lätt att borsta ut, luftigt och jätte mjukt. Jag är inte en person som lägger pengar på dyra produkter till mitt hår för jag märker ändå inte skillnad, men när jag provade den här produkten hos frisören blev det skillnad direkt! Den får 5/5 stjärnor!



Mitt hår


ååååh jag vill ha tillbaka mitt långa hår. Ångrar mig jätte mycket att jag klippte av det förra hösten. Nu sitter jag bara och sparar och sparar så jag kan få tillbaka det här superhärliga långa håret. Finns det några bra produkter eller knep som får håret att växa fortare? Det känns verkligen som det tar en evighet, och jag har säkert ett år till kvar av sparande :(


RESAAAAA

Mamma väckte mig imorse och sa att vi ska till Spanien på lördag, 2-9 oktober. Hon tyckte lite synd om mig att jag tappat gnistan när det gäller jobb, skola osv så hon bokade  en resa till Mallorca på lördag för att peppa mig lite. Nu är jag glad!! Har varit hos läkaren imorse och tagit prover och resten av dagen har jag bara jobbat med min ansökan till ett jobb jag vill ha. Är inte super nöjd med personliga brevet men jag hoppas iaf att det ska gå bra. Jobbet ger bra betalt så jag vill verkligen ha det! HÅLL TUMMARNA så berättar jag hur det går!


DAGENS:




Linne-topshop, byxor- forever 21, halsband- friis&company,armband-Thailand

Mobilblogg-trååååk

Sitter på tåget och tråkar. Filmerna är slut på ipaden och boken jag läser var inte bra. Men jag träffade Malin som jobbar här på sj så hon har underhållt mig i bistron ett bra tag och ahlgrensbilar har hjälpt lite också. Snaaaart är jag framme i Malmö, yes! Ska sen hem till mamma och äta en familjemiddag. Ikväll ska jag jobba på mitt cv så jag kan lämna in det på lite företag imorgon, hoppas någon vill ha mig hehe :)

Frukostdejt

Sitter och väntar på att Clara ska komma och hämta mig för att köra mig till tåget. Viktoria är på jobbet nu, men innan hon åkte väckte hon mig och bad mig komma ner till frukost. Hon hade dukat upp en jätte stor och mysig frukost och tänt massa ljus, världens gulligaste! Där satt vi på vår frukostdejt och snackade innan det var dags att säga hejdå. Känns tråkigt att åka ifrån tjejerna men jag hoppas snart jag ser dem igen. Det blir nog i stockholm(vi åker dit tillsammans över en helg för lite partaj och träffa vänner).
Nu ska jag slänga ner det sista i väskan och klä på mig innan Clara kommer :)









Memories, Spanien 08/09 <3











23/9-27/9

Först vill jag bara säga tusen tack för en jätte trevlig helg till Clara, Viktoria och alla andra som har varit delaktiga. Det är nu det dags för mig att lämna örebrobubblan för och ta mig hem till min egen bubbla. Det har varit en väldigt händelserik helg med massor av skratt(och lite tårar). Örebro är verkligen ett ställe jag kommer besöka igen då staden nu har blivit en av mina favoriter i Sverige. Uteställena är ett stort plus!

Igår var det vår sista kväll ihop så vi åkte hem till Clara, lagade middag och bjöd dit lite vänner. Vi lagade köttfärspaj med sallad och hemmalagad jordgubbsglass med maräng. Tänkte dela med mig av glassreceptet för det blev så himla gott och var lätt att göra. Ett tips: glöm inte marängerna i ugnen som vi gjorde för de blir klara på bara några sekunder & STÄNG inte ugnen så slipper ni att brandvarnaren går igång. Till glassen hade vi världens godaste marabou premium.

Glass:
250
g hallon eller jordgubbar, frysta
2 2 dl crème fraiche
1 1 dl florsocker
2 2 tsk vaniljsocker
2 2 st äggulor

Maräng
4 4 st äggvitor
1 1 dl socker

Till garnering
Mynta eller citronmeliss
Florsocker

1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.

2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.

3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.

4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.

5. Vispa till en hård marängsmet.

6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.

7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.

8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.

 





FYNDAT

Vi drog in till stan en snabbis imorse. Vi vaknade halv tolv så det blev en snabb frukost, dusch och sen mötte vi upp clara. Jag och viktoria fyndade riktigt rejält i helgen. Här kommer våra inköp:



Byxdress cubus: 40 kr



Jeans MONKI: 300 kr



Jeans cubus: 50 kr



Jeansjacka cubus : 199, sjal bianco : 130 kr



partypants cubus: 40 kr



Stövletter åhléns: 599


Ikväll bli det äventyr hos Clara med lite vänner:)


mmmmmmmhhhhhh

mmmmmhhh... så känner jag nu. Mina smaklökar har fått nå himmelriket ikväll. Kvällen har spenderats på grekiska kolgrillen där vi fick extremt god mat. Vi åt kycklingspett, pommes, tzatziki, haloumi, grekiskt bröd och till efterrätt parfait med smak av fläder. Nu sitter vi här proppmätta och 2 kg tyngre. Nu blir det film, godis och godnatt!





Dagen efter

God morgon.. eller god eftermiddag kanske man ska säga. Kvällen igår blev som sagt lite galen men sjukt rolig. Strömpis som vi var på är ett riktigt sköööönt ställe(som man säger här uppe). Jag och viktoria vaknade halv tolv idag och gick direkt hem till Clara för att äta lunch. Det blev en slags frukost/lunch med fil, mackor och kycklingwok. Idag ska vi ut och äta på en restaurang som heter kolgrillen(grekiskt) och sen hyra film och bara mysa i det höstiga vädret. 





Viktoria & clara har gått och blivit kändisar haha. Här spelar dom i hamlet och ofelia!

Ge mig en grogg omedelbart

Jaha, jaha.. nu är vi hemma efter en hård kväll..btw det är viktoria som skriver. Michelle är lite trött..dagens, eller förrestens nattens ämne är män. Vi är arga på dom. dumma, dumma, dumma,dumma män. Eller är det egentligen vi som är blåsta och dumma i huvet?! Nu när ni "män" läser detta kommer ni tänka; jaaaaaaaa så är det. Men jag tror faktiskt inte det. Det är dom som inte FÖRSTÅR. JAJA! kvällen var suuuuuuuuper ändå(trots dumma män) det fanns ju ändå en del riktigt bra och snygga. Det var jättekul att ha Michelle här i Örebro för en gångs skull! Att faktiskt få gå ut med henne i vår lilla stad var fantastiskt kul! kändes lite som att vara back in foreplay liksom... Vi har dansat så glöden brinner och träffat kul personer. NU ska vi SOVA och imorgon blir det nått annat, tror jag. PUSS och GODNATT!!!!!






















NU KÖR VI!!






Ont i fötterna

Har precis kommit hem från en lång shoppingdag. Det känns som vi har gått HELA dagen så nu är våra fötter väldigt trötta, svullna och gör ont=(. Vi började som sagt med 4km promenad, gjorde oss i ordning och åkte in till stan där vi shoppat hela dagen. Jag köpte ett par jeans från monki och ett linne från spirit(VILA) som jag ska ha på mig ikväll när vi ska ut. Vi ska antingen ut på ett ställe som heter strömpis eller frimis, fråga mig inte varför båda slutar på is.

Här kommer lite bilder från vår dag på stan














Stackars Clara fick jobba medan jag och viktoria roade oss på stan. Men ikväll kommer hon och tre tjejer till hem till viktoria på förfest. Vi hörs då för nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig.

God morgon



Vi har laddat upp med en ordentlig frukost denna mysiga fredagmorgon.
Dagens schema:
långpromenad i skogen
Fika och shopping i stan
tacos, tjejkväll, UTGÅNG!




Mobilblogg- Framme!

Äntligen!!!Nu är jag framme i Örebro efter en lång resa. Här är bussarna lila, dialekten lite knäpp men stan är supermysig. Vi sitter nu hemma hos Viktoria och tar det lugnt med te efter en god middag. Kunde inte blogga på tåget för mobilen dog och det fungerar inte blogga från ipaden? Imorgon blir det stan och fest så vi hörs då. Lägger in lite härliga bilder då också! Sov gott :)

Mot örebro







Onsdagkväll

Har varit sugen på pasta hela dagen och bestämde mig för att slänga ihop en spagetti med tomatsås. Det blev mycket improvisation med tomatsåsen men jag blev faktiskt riktigt imponerad av att det blev så gott. Vem vet det kanske lever en liten mästerkock i mig hehe, eller inte! Nu blir det film, idol och choklad, ett riktigt bra avslut på denna dag.




HJÄLP

Jag kan inte stänga väskan=(, haha. Tog kanske inte den största väskan men jag är fast besluten att jag ska få ner allt i den. Skönt att resa light och inte behöva bära en massa. Så nu börjar jag om... =)


KILL ME

Fick en KILL ME känsla när jag öppnade ögonen idag. Vaknade och kände mig som bly i hela kroppen och ögonen bara trillade ner när jag försökte öppna dem. Har verkligen varit en konstig natt, jag har drömt massa konstigt, min hund har gnytt, mobilen vibrerat så jag har väl fått 2 h ordentlig sömn, resten har jag bara legat och rullat runt och tänkt en massa. Tvingade mig upp nu för jag har en del att göra idag. Ska nu göra en skål havregrynsgröt och göra mig iordning för att sedan gå på ansiktsbehandling. Idag blir en sånn "Michelle" dag där jag bara tar hand om mig själv, rakar benen, målar naglarna, ta ett långt bad. Ska även titta på vad jag ska ha med mig imorgon= ångest! Har världens minsta väska och vill ha med mig mycket. Får intala mig att jag bara ska vara där 4 nätter och 3 dagar så jag behöver inte packa för en helvecka.
ajja, nu har jag lite bråttom så vi hörs senare!





Bilder från Peking 07(datumen på bilderna är fel)
Det var stört jobbigt att följa muren även om vi bara gick 2,5 km. Jag hade tur som hade träningskläder och bra skor.Jag såg några i högklackat, haha stackare! Upp till muren åkte man kabinlift och ner en slags rutchikana(stava?) som var riktigt rolig. En resa jag aldrig glömmer!

arbetsförmedlingen



Tog tag i mitt liv idag och begav mig till arbetsförmedlingen. Vi pratade mycket om eget företagande och jag blev mer och mer intresserad. Ska dit den 5 oktober för att träffa min handläggare och jobbcoach så får vi se vad de säger. Jag bollade mycket tankar med en tjej på kontoret och vi kom fram till att en bra idé för mig är att börja som praktikant på ett företag jag gillar och lära mig allt från grunden. Jag är just nu inte så sugen på att plugga vidare så detta hade varit ett bra alternativ sålänge tills jag får tillbaka "plugglusten", haha. Varför just eget företag? Jo jag är en väldigt självständig person som gillar när det är på mina villkor. Hade verkligen varit kul att starta något från hjärtat som man är intresserad av och är villig att kämpa för. Vad det är jag funderar på att starta upp får än sålänge förbli min lilla hemlighet.

Stranden

Det blev en timmes jogg/promenad på vår underbara strand. Det var verkligen super jobbigt att springa upp och ner för sandklitterna men utsikten kan man inte klaga på, ellerhur?







Herbalife

God morgon bloggen:)
Vaknade för en liten stund sen och tittade ut, solen skiner och det är perfekt väder för en powerwalk. Jag laddar upp med en Herbalifeshake(proteinpulver som blandas med vad man vill). Jag brukar blanda med tranbärsdricka men man kan blanda med precis vad man vill, mjölk, juice, vatten m.m. Det smakar inte så jättegott men det ger mig mycket krafter, jag håller mig mätt i 2h och det är en väldigt lätt måltid så man kan ut och träna precis när man druckit den. Herbalife har superbra träningsprodukter tycker jag. De har vitaminer, kosttillskott, pulver i olika smaker, hudprodukter och örtpiller som får bort sötsuget. Herbalife fokuserar på hälsa både utvändigt och invändigt. Har ni frågor eller är sugna på ett "smakprov" så är jag en av deras återförsäljare, [email protected].





itreadmill är en app till iphone som jag använder mig av när jag är ute och tränar. Det gör allting mycket roligare när man kan följa exakt hur många steg, hur långt man har gått, hur fort man går, kalorier man förbrännt osv.






Otursdag

Otursdag är verkligen det rätta namnet på denna dag. Dagen började med att jag blev väckt 07. 40 av en stor duns utanför mitt sovrumsfönster, Robin hade svimmat. En yr och trött Michelle försöker hjälpa till så gott det går. Måste ha sätt ganska roligt ut när jag gick utomhus i bara tshirt och bar på Robin. Stackaren hade fått högt blodvärde och vitaminbrist!

Jag bestämmer jag mig sedan för att ta en springrunda så jag får lite energi. Jag tittar ut och det ösregnar, kul ju. Jag tar beslutet att gå till gymmet istället, vilket jag egentligen inte gillar. När jag kommer dit är där massor av folk så jag får stå och vänta en evighet på att få använda en maskin. Jag tar crosstrainern och sedan rullbandet. När jag springer slår jag armarna i de jäkla handtagen HELA tiden så nu har jag blåmärke, YES! Inte nog med det så trillar min ipod ner på rullbandet och flyger iväg 2 m bakåt och in under en maskin , så där ligger jag och gräver efter den ett bra tag. Tillslut får jag ut den och då märker jag att alla tittar på mig och är helt inne i mitt letande. Lite generad fortsätter jag att springa vidare.
Jag kommer hem och tror att jag fått nog av min otur men nä då har min tvättmaskin ätit upp min favoritbh som i princip är helt ny.

SNYGGT VA?? Börjar ifrågasätta om det är dåligkvalité från H&M, jag hade ju trotts allt den i en tvättpåse så det borde inte hända.



Jag går nog och lägger mig igen...


ÖREBROOO

Äntligen färdig!!! huset och bilen är superrena så nu är det bara tvättmaskinen som ska bli klar. Bestämde mig för att äta en tidig middag som blev thairedcurry gryta med nudlar och till efterrätt fruktsallad och mörkchoklad(LINDT MINTCHOKLAD, min favorit). Nu sitter jag här proppmätt och undrar om jag någonsin kommer kunna gå upp ur soffan, vi får hoppas det kommer några bra filmer snart så jag inte blir rastlös!

ÖREBRO? ja ni hörde rätt! Jag ska till örebro på torsdag. Jag åker med tåg och bytar i Göteborg vilket tar 5 h 50 min, puuuuh lång resa. Hemvägen är ännu inte bokad så det är det jag försöker titta på nu.  Jag har inte tålamod att sitta på ett tåg 6h tillbaka också så jag unnar mig nog en flygresa hem. Har kommit på att örebro ligger i världens ände, det är jätte svårt att komma dit och därifrån. Men när jag väl är framme kommer det verkligen vara värt resan för jag ska träffa mina kära vänner från när jag bodde i Spanien. Stannar torsdag-måndag så någon rolig utgång och trevliga dagar blir det nog. Det ska verkligen bli roligt att se dem. VIKTORIA & CLARA HERE I COME


Här kommer lite bilder från när vi bodde i Spanien














Städ & tvättsöndag

Med en tvätthög som ser ut som ett berg och ett hus och en bil som ser ut som ett bombnedslag bestämde vi att göra denna söndag till en städ & tvättsöndag. Huset har vi 3 städerskor som kommer och städar vilket är så skööönt,  men bilen ska jag iväg och tvätta och även handla någon god mat till ikväll.

Hittade denna bilden på datorn och fick en sån, jag vill ha tillbaka sommaren känsla. (Det kan ju bero på att jag inte riktigt fick njuta av sommaren då jag jobbade på en båt i stort sett hela sommaren). Tycker verkligen inte om när temperaturen går under 20 grader. Mitt ultimata år skulle vara: Sommaren i Sverige, höst och vår i Spanien, jul i Sverige eller alperna och jan-mars i Thailand. Men det är väl bara att drömma vidare... Nu ska jag ta tag i bilen!
Hoppas ni får en skön söndag i det härliga vädret=)


Diamantbröllop

Diamantbröllop står på dagens schema, alltså 60 år har paret varit tillsammans. Man tror att de borde vara trötta på varandra men nej, de är världens gulligaste och snällaste par. De har bjudit in 24 gäster till skanörsgästis där vi blir bjudna på 3 rättersmiddag. Det blir pilgrimsmusslor till förrätt, lamm till huvudrätt och Crème brûlé till efterrätt. Jag har laddat upp med en timmes träning imorse så jag riktigt kan njuta av den goda maten.

 



mmmmhh vad gott det ska bli!








Frontrow living

En kär vän till mig har startat företaget frontrow living som säljer ljus och väskor. Hon designar allt själv och är super duktig tycker jag. De har väldigt smarta plånböcker som också kan användas som små partyväskor. Allt är gjort av skinn och med mycket nitar som är inne nu. Än så länge är inte företaget så stort och deras återförsäljare finns bara på västkusten. Har precis fått se deras höstkollektion och jag har redan sett 3 väskor jag vill ha.



Snygga foder och smarta fack, perfekt när man är ute och festar!






Mina favoriter som används flitigt. Skinn har den funktionen, ju mer slitet desto snyggare så jag behöver iaf inte oroa mig över att använda de för ofta!

Principessa beauty

Principessa som betyder prinsessa på italienska är ett kroppsvårdsmärke från Canada som jag bara älskar. Än så länge kan man inte köpa det i Sverige( inte vad jag sett iaf) men man kan beställa hem från internet. Deras produkter är väldigt bra och luktar supergott. De har allt från lipcare till goda doftljus.



(Travelkitet minus ljuset som brukar få följa med på resa!)

Västra hamnen

Dagen började med en powerwalk, vaknade faktiskt av mig själv 08.20 och tvingade mig ut. Det är alltid de 10 första minutrarna som är jobbiga och sen går tiden fort. Men efter är då det känns som bäst.



Snygga bruna strumpor? eller inte! Byxorna är nog lite för korta men de är fortfrande användbara så jag sliter nog lite till på dem. Måste hitta ett par nya likadana för det är mina absoluta favoritträningsbyxor. De är köpta i Spanien på Nike så de borde ju finnas här också!

Dagen har spenderats med Filippa i västra hamnen. Vi har suttit och myst i deras lägenhet med god mat och massa gott efteråt såklart. Känner mig nästan som hemma hos Victor, Filippa och vella hehe vilket Filippa nog redan märkt då jag går och diskar, tömmer soporna osv.

USA OCH SUSHI

Mamma kom precis hem från Chicago med lite överraskningar. Hon har varit inne i 3 av mina favoritbutiker, Abercrombie & fitch, Hollister och Applestore. Snäll som hon är hade hon med sig en vit supermysig tjocktröja, marinblå mjukisbyxor från Hollister och ett hardcover och camera connetionkit till min ipad från Applestore. Tack mammi! Åhh nu är jag supersugen på en weekend i USA för att bara shoppa shoppa och shoppa lite till.

Nu sitter jag proppmätt med sushi i magen. Är inte sushi typ det bästa som finns? Jag skulle nog kunna äta sushi 7 dagar i veckan, fast då hade jag nog rullat fram. Fick reda på att det tydligen är en massa socker i riset. Får hålla mig till 1 gång i veckan!






NYTT KAPITEL

Nu är det dags att ta ut det gamla och in med det nya. Bloggande är något helt nytt för mig. Ett av mina motton i livet är att prova innan man dömmer så det här är mitt försök på bloggande.
Tänkte att nu när jag har tagit studenten och ett nytt kapitel i mitt liv börjar så tyckte jag det passade perfekt att jag tar in skrivandet i mitt liv. Det kanske är bra att ibland skriva av sig vad man tycker och tänker även om man såklart inte kommer skriva alltför personliga saker. Sen måste jag erkänna att allt läsande ur andras bloggar fick mig att bli väldigt sugen. Här kommer jag skriva om mig, mitt liv, och allt runtomkring mig. Ni kommer få följa min jakt efter jobb, utbildning och plats där jag vill bosätta mig. Vi får se om detta är något för mig. Vem vet det kanske blir lite av ett beroende. I vilket fall som helst, välkomna till mig blogg. Jag hoppas att min blogg kan underhålla och inspirera er.

RSS 2.0